/ Gulliver/Getty Images
Временен срив във функционирането на социалните мрежи "Фейсбук" (Facebook) и "Инстаграм" (Instagram), както и на комуникационното приложение УотсАп (WhatsApp), се наблюдаваше днес в редица страни по света днес. За проблеми бе съобщено в САЩ, Европа и Сингапур, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес, като се позоваха на специализирания сайт Даундетектър (Downdetector).

Потребители съобщават за срив в Instagram
 
АП отбелязва, че двете социални мрежи и комуникационното приложение изглежда вече функционират нормално за повечето потребители по информация от 9 ч. източноамериканско време (16 ч. българско време).
 
Сривът на "Фейсбук" е започнал в 6.28 ч. източноамериканско време. Потребители се оплакваха, че имат проблеми със зареждането на своята страница, с влизането си в социалната мрежа или че изобщо профилът им е недостъпен.

Най-много сигнали за проблеми са били подадени във Великобритания, Франция, Италия, Гърция, Чехия и Сингапур, отбелязва ТАСС.
 
АП припомня, че "Фейсбук" придоби "Инстаграм" през 2012 г. и "УотсАп" две години по-късно. Според данни на компанията "Фейсбук" всеки ден има над 1,52 милиарда активни потребители.

Марк Зукърбърг се извини на британците чрез вестниците
 
Миналия месец двете социални мрежи и комуникационното приложение преживяха един от най-дългите си сривове, припомня Ройтерс. Тогава потребители по целия свят имаха проблеми с ползването им повече от 24 часа. От "Фейсбук" обясниха този срив с промяна в сървърна конфигурация.
БТА