/ netinfo
По близо 15 000 лева получиха фондация „Нашите недоносени деца” и сдружение „Аутизъм днес“ от осмия благотворителен търг, организиран от Ники Кънчев шоу, Гонг и Дарик радио. Чековете бяха връчени на двете неправителствени организации от посланика на Дания НПр. Сьорен Якобсен, който е патрон и гарант за прозрачността на благотворителния търг, а осмото му издание събра близо 30 хиляди лева.
 
7 инфузионни помпи и апарат за подпомагане на дишането бяха купени с пари, събрани от предния търг за отделението по неонатология в „Майчин дом“ и за Педиатрията в София. Този път ще бъде подпомогната болница „Шейново“, която според Мая Рашева от фондация „Нашите недоносени деца“, има много добре развито неонатологично отделение.
 
„Миналата година спасиха две близначета, родени 15 седмици по-рано, което е голям успех. Така че имат нужда от апаратура, за да спасяват още деца. Другото, което е много належащо, е да има дарения на техника и в провинциалните неонатологични отделения. Още не сме решили къде точно ще отиде дарението, сега правим проучване“, каза Рашева.
 
От сдружение „Аутизъм днес“ влагат получените средства най-вече за обучение на специалисти и за създаване на центрове за подпомагане на деца аутисти. През тази година такъв ще бъде изграден в Плевен, обясни Владислава Цолова от сдружение „Аутизъм днес“.

благотворителен търг Дарик
netinfo

„Общината ни предостави огромна сграда и средствата ще отидат в началото за ремонта, както и за обучение на първите специалисти, които да работят с деца от Северна България“.
 
Патрон и гарант на тазгодишния благотворителен търг е посланикът на Дания, НПр. Сьорен Якобсен. Той лично връчи чековете на представителките на двете неправителствени организации:
 
„Мисля, че е важно да подкрепяме децата, страдащи от аутизъм и недоносените деца и за мен е чест, че ме поканиха да бъда патрон на този търг. В Дания също се правят такива кампании, особено покрай Коледа и големите празници. Има един баща, който организира инициатива за подкрепа на деца, страдащи от аутизъм, да започнат работа. Той направи така, че те да бъдат обучавани да си намерят по-лесно работа, така че да се  реализират в живота“.
 
Публикувахте от Дарик Благотворителен търг в 19 март 2018 г.
В благотворителния търг се включиха и от българския фенклуб на „Арсенал“. Те предложиха на търга два билета за групово посещение на мача Арсенал – Стоук сити, но това няма да е само мач, а преживяване, обясни председателят на фенклуба Георги Стоянов. Закупилите ги ще имат привилегията да посрещнат футболистите, а след мача ще могат да се снимат с футболист на Арсенал.
 
„За нас е изключително удоволствие да имаме възможността да помогнем и да покажем, че футболните привърженици не са просто хора, които хвърлят бомбички и се бият помежду си, а фенклубовете са за това - да помагат и да правят добри неща“, посочи Стоянов.
 
За осемте години, в които се организира Коледният благотворителен търг на „Ники Кънчев шоу", спортно шоу „Гонг" сайта гонг.бг и Дарик радио, са събрани над 230 000 лв. в подкрепа на децата от аутистичния спектър и на недоносените деца.
 

Днес беше един прекрасен ден! Патронът на нашия Осми благотворителен търг Негово превъзходителство посланика на Дания...

Публикувахте от Дарик Благотворителен търг в 19 март 2018 г.