Режат сцени от “Мисията невъзможна 3” в Китай
Режат сцени от “Мисията невъзможна 3” в Китай / netinfo
Американските продуценти на новия холивудски хит “Мисията невъзможна 3” се съгласиха с препоръките на китайската Държавна комисия по радио, кино и телевизия да изрежат от филма редица сцени заснети в Шанхай, съобщава хонконгският вестник “Саут Чайна Морнинг Поуст”.

По информация на вестника това е направено по настояване на властите в Шанхай, които смятат, че техният град е показан в “нелицеприятна светлина”. Градските власти са били засегнати от кадри, показващи как жителите на града сушат бельото си на бамбукови пръчки. “Освен това “Мисията невъзможна 3” е “очернила” образа на шанхайската полиция, която недостатъчно бързо се е включила в преследването на престъпниците по градските улици”, отбелязва изданието. Продуцентите на филма са се съгласили да направят необходимите промени. Китайската премиера ще бъде на 20 юли. Това е вторият неприятен инцидент с филм от началото на юни.

В края на миналата седмица китайските власти забраниха излъчването на “Шифърът на Леонардо”. Като официална причина за свалянето му от екран бе посочен стремежа да се освободят кината за филми на местни режисьори. Продуценти смятат, че истинската причина се крие в успеха на скандалната лента сред китайската публика. За първите десет дни “Шифърът на Леонардо” е спечелил 13 милиона долара, което го нарежда на трето място по приходи в страната след “Пърл Харбър” /13,1 милиона долара/ и “Титаник” /45 милиона долара/.