/ NOVA
Журналистите на медията ще проследят най-интересните моменти от церемониите в специални издания на NOVA в сряда и в събота
След победата на изборите и балотажа през ноември 2021 г., Румен Радев и Илияна Йотова официално ще встъпят в длъжност за втория си мандат като президент и вицепрезидент на Република България тази седмица. Журналистите на водещия телевизионен канал – NOVA – ще направят зрителите свидетели на най-важните моменти от официалните церемонии в сряда (19-и януари) и в събота (22-и януари).

Водещите Мира Иванова и Виктор Николаев ще проследят клетвата на Румен Радев и Илияна Йотова пред депутатите в Народното събрание в сряда (19-и януари) от 9.30 ч. в специалното издание „Радев и Йотова – новият мандат“. В пленарната зала ще бъде прочетено официалното решение, с което Централната избирателна комисия обявява избора на президента и вицепрезидента на България. Зрителите ще видят на живо обръщението на държавния глава, както и първите политически реакции, а гостите в студиото ще дискутират събитието и ще анализират посланията.

Мира Иванова и Виктор Николаев
NOVA

В събота (22-и януари) от 10.00 ч. водещите Марина Цекова от студиото в NOVA и Николай Дойнов от Паметника на Незнайния воин, заедно с техните събеседници, значими лица от обществено-политическия живот, ще проследят ключовите моменти от встъпването в длъжност на президента и вицепрезидента.

Репортерите на NOVA ще предават от различни точки в столицата, за да покажат на зрителите най-интересното от тържествената церемония.

Марина Цекова
NOVA

Не пропускайте да проследите клетвата и встъпването в длъжност на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова – в специалното студио „Радев и Йотова – новият мандат“ на 19-и януари с водещи Мира Иванова и Виктор Николаев, а на 22-и януари с Марина Цекова и Николай Дойнов.

Още информация за официалните церемонии ще можете да откриете и в дигиталните платформи на Нова Броудкастинг Груп. Бърз достъп до най-важните новини осигурява и мобилното приложение на NOVA, с което потребителите могат да се информират за всичко важно и актуално