Откриват детска градина в Карлово за деца на военнослужещи
Откриват детска градина в Карлово за деца на военнослужещи / Sofia Photo Agency
Нова детска градина, специализирана за деца на военнослужещи, ще открие днес в Карлово министърът на отбраната Николай Цонев.

Забавачницата е с капацитет 44 хлапета и се помещава в реконструираната за сметка на Министерството на отбраната (МО) стара военна лечебница. Тя, подобно на откритата в Пловдив през септември специализирана детска градина, ще бъде без такса, а издръжката ще поеме военното ведомство. Третата подобна градина ще бъде в София.

„Надявам се карловската да започне прием на деца още в началото на януари, но трябва да се разберем с министерството да ни я прехвърли за стопанисване, тъй като то не може да упражнява такава дейност”, каза кметът Найден Найденов. Той посочи, че специализираната градина ще облекчи проблема с недостига на 180 места в детските заведения в града.

На церемонията по откриването ще присъстват и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал-лейтенант Златан Стойков и командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Кольо Милев. Сред това министър Николай Цонев ще връчи ключовете ново жилище на сержант Велян Попов, който е баща на тризнаци.

Други новини от Пловдив