Обучение разяснява какво могат децата със Синдром на Даун (ВИДЕО)

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ организира обучение за персонала на детски градини във Варна

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ организира обучение за персонала на детски градини във Варна
Фондация „Живот със Синдром на Даун“ заедно със съдействието на Карин дом и детска градина „Теменужка“ във Варна, организира обучение на персонала на 5 варненски детски градини, посветено на децата със Синдрома на Даун.

Това е само началото от поредица от обучения, които Красимир и Силвена от Фондация „Живот със Синдром на Даун“, искат да реализират, като част от новата програма на фондацията. Темата на първото обучение е „какво могат децата със Синдром на Даун?“. По време на срещата участниците се запознаха с някои особености в развитието на децата със Синдром на Даун, като основен акцент беше поставен на техните силни страни. Бяха представени и темите за двигателното и познавателно развитие, както и комуникацията.

От фондацията обръщат и специално внимание на елементите на подкрепяща приобщаваща среда в детската градина, които биха подпомогнали успешното включване на децата. Обучението се проведе в базата на Филиал 2 на ДГ "Теменужка" от Карин дом, който е модерен функционален център за предоставяне на комплекс от социални, здравни и образователни услуги за деца със специални нужди и семействата им - модел за страната и чужбина.

„Има огромна нужда такъв вид обучения да продължат, защото децата със Синдром на Даун могат да се развиват, да учат, да запомнят, да копират връстниците си и да са наравно с тях в детската ясла, градина и училище“, разказват от фондация „Живот със Синдром на Даун“.

Микаела

Красимир и Силвена от фондация „Живот със Синдром на Даун“ са финалисти в последното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA в партньорство с фондация Reach for Change България - ПРОМЯНАТА 2016/2017.

Тяхната основна дейност е създаване на професионални видео клипове, в които показват по един различен, нестандартен и забавен начин предизвикателствата, с които се сблъсква едно семейство, в което има дете със Синдром на Даун. Така Красимир и Силвена, чрез примера на дъщеря им Микаела, която е със Синдром на Даун, с помощта на нейния батко Крис, и с всеки техен споделен клип оборват статистики, променят остаряла информация и определено провокират към промяна и интерес.

Ако искате да разберете повече за „Живот със Синдром на Даун“, последвайте ги в техния канал във Vbox7.com.