/ NOVA
Всеки, който си купи комплект от новите тетрадки, ще подкрепи дейността на фондацията и нейните проекти в помощ на децата
Фондация „Живот със Синдром на Даун“, която финансира проекти в подкрепа на 57 деца от цялата страна, създаде нов артикул с кауза. В навечерието на новата учебна година фондацията подготви комплект от 4 тетрадки във формат А5, с широки редове и с нов дизайн. На гърба на тетрадките има специално послание от Микаела, 6-годишно момиченце от Варна със Синдром на Даун, което вече се учи да чете.

„Искаме посланието на Микаела да достигне до учениците и да провокира интерес и желание да разберат повече за синдрома на Даун“, казват нейните родители Силвена Христова и Красимир Ламбов, създатели на Фондацията „Живот със Синдром на Даун“.

Чрез своите артикули с кауза организацията развива социално предприемачество, за да подкрепя все повече деца със синдром на Даун в своите проекти.  В момента фондацията финансира 4 проекта - по адаптирано плуване, музикотерапия, арттерапия и физиотерапия, в които напълно безплатно участват 57 деца със Синдром на Даун от 9 градове в страната.

Всеки, който си купи комплект от новите тетрадки, ще подкрепи дейността на фондацията и нейните проекти в помощ на децата. Тетрадките, на цена 10 лв. за целия комплект, могат да се поръчат на сайта на фондацията https://lifewithdownsyndrome.com/kupi-s-kauza/

На сайта могат да се поръчат и други артикули с кауза – шарени чорапи, жълта чаша или първата част от детската книжка „Приключението на Крис и Микаела“. През ноември предстои да излезе и втората част от изданието, което вече се радва на голяма популярност сред децата.

„Благодарим на всички, които ще си купят комплект тетрадки за предстоящата учебна година, ще подкрепят фондация "Живот със Синдром на Даун" и ще разберат повече на синдрома на Даун!“ , казват Силвена Христова и Красимир Ламбов. Създадената от тях фондация "Живот със Синдром на Даун" работи упорито за по-добри възможности за развитието на децата със Синдром на Даун, за осигуряване на необходимата подкрепа и за приемането им в обществото без предразсъдъци.