/ iStock/Getty Images
Освен че можем да направим обичайната си разходка в почивния ден, на 22 септември всички ние имаме възможност и да допринесем за едно по-добро бъдеще за нас и природата ни. Как може да стане това?

За 15-та поредна година Нестле за Живей Активно! те призовава да бъдеш активен, като тази година, заедно със Столична община, са определени 4 маршрута в столицата, които можем да извървим пеш и да преброим крачките си. А от днес в инициативата се включва и пети маршрут – приютът в Долни Богров, където освен, че можем да бъдем активни, ще донесем радост за някое бездомно куче, като му отделим времето си и го разходим в определената зона за разходки.
Останалите маршрути в столицата са: НДК – Южен парк, Борисовата градина, Северен парк, парк Възраждане, където всеки ще получи предизвикателства и възможност да спечели награди.

Събитието ще се проведе в рамките на Световната седмица на мобилността в Европейския ден без автомобили. Идеята е възможно най-много хора да се раздвижат активно и да докажат, че могат поне за ден да оставят колите, като Нестле за Живей Активно ги призовава: Бъди добрият пример за теб и близките ти!
Тази година участниците ще имат възможността да извървят заедно 15 000 000 крачки пеша, което в цифри се равнява на 3 000 изкачвания на връх Мусала, 30 пъти ходене до морето и 30 преплувания на река Искър.

„Според Световната здравна организация (СЗО) физическата активност има ключово значение за физическото и психическото здраве на хората в условията на COVID-19. В същото време различните рестриктивни мерки от страна на властите за ограничаване на риска от зараза значително намаляват възможностите за спортуване. Така ходенето пеш се превръща в един от малкото възможни начини човек едновременно да бъде активен и отговорен - към собственото си здраве, към здравето на всички останали и към околната среда.“ коментира Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Повече информация можете да откриете ТУК