Без коли около Александър Невски заради чудотворните икони
Без коли около Александър Невски заради чудотворните икони / снимкa: Sofia Photo Agency
Забрана за паркиране, престой и влизане и в двете посоки по улици в района на храм-паметника „Св. Александър Невски" се налага за времето от 8 ч до 20 ч утре, 3 юли. Причина за ограничението е всенародна молитва пред катедралния храм за здраве и благоденствие на българските деца и семейства, както и събиране на едно място на трите чудотворни икони на Света Богородица – от Рилския, Бачковския и Троянския манастири. Медийни партньори на проявата са Дарик радио, вестник „Стандарт" и Би Ти Ви.

Всенародната молитва за здраве на българските деца и семейства и събирането на трите чудотворни икони са планирани за времето от 18 ч до 20 ч. Поради тази причина забраната за престой и паркиране от 8 ч до 20 ч е наложена по столичната ул. „Оборище" между ул. „Раковски" и бул. „Васил Левски" и за югозападната страна на пл. „Народно събрание" между ул. „Цар Иван Шишман" и бул. „Цар Освободител".

За времето от 15 ч до 21 ч се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по бул. "Цар Освободител" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски"; ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски"; ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "11-ти август" между ул. "Московска" и пл. "Св. Ал. Невски". Паркингите „синя зона" и „служебен абонамент" за посочените време и места се закриват.