/ iStock/Getty Images
На телевизионен екран, разделен на квадрати, група хора разговарят чрез лаптопите си, редувайки се, докато опитват да не се прекъсват. Макар тази картина да прилича на корпоративна видеоконференция, това всъщност са снимките на турски сапунен сериал, които се извършват в условията на изолация на фона на карантината, предава AFP.

Турция е известна с множеството си сапунени сериали, които се гледат не само у дома, а и в чужбина, и дори ограниченията на карантината не биха могли да спрат актьорския състав на „Тутунамаянлар“ (груб превод - "Изгнаниците") да продължи със снимките.

Сериалът, излъчван по държавната телевизия TRT, забавлява зрителите, докато актьорският състав спазва строгите правила за карантина на фона на пандемията, въпреки, че това означава, че за тях няма гримьори, а те няма да могат да работят заедно.

Последните шест епизода на сезона, който приключи тази седмица, бяха заснети чрез платформата за видеоконференции Zoom.

Догу Демиркьол, който играе безработният Тарик, който продължава да се проваля в живота, заяви, че актьорите се адаптират, въпреки че вирусът е променил начина им на работа.

"Не се усеща истинско, някак изкуствено е. Виждам го сега, когато гледам (кадрите) по-късно (...) Но все пак се забавляваме", казва той.

Преди снимките техническият екип монтира необходимата техника, докато носи пълен защитен костюм, споделя Демиркьол, и след това ги оставя да работят. Той споделя още, че това не важи за гримьорите и никой не се грижи за костюмите и прическите на актьорите.

"На хората и бездруго им е скучно у дома. Така поне виждат някой, който се движи по телевизията", допълва актьорът.
Агенция "Фокус"