Създателите на шпионския трилър "Мисията невъзможна 5" показаха кадри от снимките на филма. В тях е показана една от най-опасните каскади в лентата - Том Круз, летящ извън борда на военно-транспортен самолет на височина от 1700 метра над земята. Актьорът лично изпълнява каскадата, съобщи Лента.

Камерата е била монтирана на крилото на въздухоплавателния съд. Круз е задържан от два колана, прикрепени към талията и към фюзелажа на самолета. На режисьора са му били необходими 8 дубъла, за да заснеме сцената от различни ракурси.

Възможни ли са наистина каскадите от "Бързи и яростни 7" (СНИМКИ и ВИДЕО)

Постановчикът на каскадата е казал, че полетът е застрашавал живота и здравето на Том Круз. На актьора многократно е било предлагано да използва професионален каскадьор, но той е отказал.

"Почти не спах преди снимките. Ако нещо не се случеше така, както трябва, нямаше да мога да се прибера в самолета преди да се приземи. Беше много страшно" - разказва Том Круз.

Пътят към славата - Том Круз

Актьорът предпочита сам да прави каскадите си, особено за филмите от поредицата "Мисията невъзможна". За петата част например Том Круз се е научил да си задържа дъха под водата за 6 минути.

"Мисията невъзможна 5" ще бъде пусната по кината на 21 юли 2015 година. Режисьор е Кристофър Маккуори. Във филма освен Том Круз участват Джереми Рънър, Алек Болдуин и др.

СНИМКИ: Остаряването невъзможно: Том Круз на 53

"Мисията невъзможна" е един от най-печелившите проекти на "Парамаунт пикчърс". Четирите досегашни филма от поредицата са донесли на създателите си приходи в размер на над 2 милиарда долара.

Източник: БТА