Versace с нова мъжка колекция и секси форми при дамите
Versace с нова мъжка колекция и секси форми при дамите / снимки: БГНЕС

Официален външен вид, демонстриращ разчупено модерно мислене. Така може да бъде определена новата мъжка колекция на Versace „Пролет / Лято - 2009”. Модната къща променя лицето на официалното облекло – нови измерения в обем и форми. Якетата са моделирани с много характерни черти, с много радикален подход. При някои от моделите под малкия и прецизен ревер, който издължава фигурата, е избрана материя в нюанси, които придават силен ефект. Класическият модел с остри ревери сега е без яка, за да разкрие вечерната риза с централно разположено двойно жабо. В други случаи яката е двойна със слънчево украшение, което препраща в света на лукса – преливане между прецизното шивашко майсторство и блестящите декоративни елементи.

При дамите Versace акцентира върху детайлите. Визуализирани едновременно във форма и материя, те моментално приковават вниманието. Силуетът е интерпретиран в комбинация на тези елементи с една нова, революционна и много секси форма на роклите. Това постига невероятен оптичен ефект, който придава впечатлението за тънка талия. Панталоните са с висока талия и скъсени под коляното, а комбинацията със свободни копринени топове запазва свежият и лек външен вид.

Значението на качеството е ясно заявено в избора на материи и изработката на моделите. Жакарди са използвани за създаване на крокодилски ефект на памука и органзата, а вида на питон е постигнат чрез смесица на два вида платове фини като хартия. Коприната е сякаш ламинирана и наподобява много ефектен вид на анаконда. Всички тези материи са постигнати чрез специална ензимна обработка, което ги прави изключителни, допълва БГНЕС.