Залети сме с продукти втора употреба и такива от Азия, на които не знаем качеството. В магазините за дрехи втора употреба също – прани ли са, или не, не се знае какви бои и багрила са използвани, канцерогенни ли са, как всичко това влияе на телата ни. Докато памукът е абсолютно чист и целият свят се бори да го има, разказва Voice of America (VOA).

Жителите на Буркина Фасо, наричани още буркинабе, ценят памука като благороден. Платът е лек и е адаптиран към техния климат. За тях той е на пиедестал, защото за обработката му се създават и работни места. Част е и от културната идентичност на всички буркинабе, посочва Voice of America (VOA).

Буркина Фасо е една от най-бедните страни в света. Това може да бъде обяснено от прираста на населението и сухата територия. Земеделието представлява 32 процента от брутния вътрешен продукт и ангажира 80 процента от работещото население. То се състои предимно от животновъдство, а в южния и югозападния район се отглеждат сорго, просо, царевица, фъстъци, ориз и памук.
rfa, част от Voice of America (VOA)