Ума Търман като Мерилин Монро
Ума Търман като Мерилин Монро / снимка: БГНЕС, архив

Холивудската звезда Ума Търман се превъплъти, макар фиктивно и съвсем за малко, в ролята на легендата Мерилин Монро. Така тя ще стане една от актрисите, имали щастието да изиграят най-прочутата блондинка.

След като това напоследък направиха колежките й Наоми Уотс и Мишел Уилямс, актрисата от "Убий Бил" и "Криминале" се превърна от главата до краката в митичната Мерилин.

Това стана в един от епизодите на сериала "Smash" по Ен Би Си, в който играе ролята на кинозвездата Ребека Дювал, мечтаеща да изиграе Мерилин Монро в театър на Бродуей, предава БГНЕС. В продължение на 50 секунди в епизода в понеделник зрителите ще видят и чуят Ума Търман, докато пее за Джон Кенеди прословутото "Честит рожден ден, г-н президент".

Кратък трейлър на епизода беше излъчен снощи от Ен Би Си. В сцената става въпрос за кастинг, на който Ребека Дювал опитва да се подмаже на режисьора, като изпява "Честит рожден ден, г-н режисьор" вместо оригиналния поздрав. Но го прави със същата чувственост, с каквато го е направила Мерилин.