Титлата за най-добра пица отиде в Австралия
Титлата за най-добра пица отиде в Австралия / Thinkstock/Getty Images

Италианската пица вече не е най-вкусната в света. В световна надпревара тазгодишният победител е Австралия.

"Шампионатът" за най-добра пица се проведе в италианския град Парма. Наградата за най-добра маргарита вече е в ръцете на австралийския майстор на пици Джони ди Франческо, собственик на ресторант в покрайнините на Мелбърн.

36-годишният Франческо спечели, въпреки силната конкуренция от 600 състезатели от 35 страни по света. Така за първи път от много време наградата "Specialita Traditionale Garantita pizza" не отиде при италианец.

"Невероятно е. Не очаквах да спечеля, просто отидох и направих това, което най-много обичам. Много хора си мислят, че най-лесно се прави маргарита, но това е една от най-трудните пици", разказа Франческо пред Си Ен Ен, пише БГНЕС.

Той добави, че не планира да увеличи цената на маргаритата в неговия ресторант, която сега се продава за 19 долара, но очаква наградата да привлече още повече клиенти.

Ди Франческо обясни, че при другите пици можеш да скриеш някой недостатък с подправки, но при маргаритата това е невъзможно. "Ако нещо сгрешите, веднага ще се усети", обясни майсторът.