Съблазнителките на Донатела Версаче в Париж (СНИМКИ)
Съблазнителките на Донатела Версаче в Париж (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Характерните за дефилетата на модна къща Versace (Версаче) фатални жени минаха по подиума в първия ден от Седмицата на висшата мода в Париж, предаде Франс прес.

Колекцията на Донатела Версаче за сезона пролет/лято 2016 г. представи силуети на съблазнителни дами.

Дефилето в снимки можете да видите тук

Показани бяха прилепнали към тялото рокли и тоалети с бродерии и нещо като мрежички, напомнящи паяжини, под които се виждаше женска плът. Панталони тип кюнец са носени в комбинация с обувки с високи токчета и къси сака, като преобладаващият цвят е бялото.

Вниманието привлякоха също къси рокли, както и дълги бели, черни и червеникави рокли с цепки отпред. Върви са използвани като украса за редица тоалети.

Съблазнителките на Донатела Версаче в Париж (СНИМКИ)
netinfo
Донатела Версаче

Певицата Рита Ора, която присъстваше на дефилето, се качи на подиума облечена в къса секси оранжева рокля, за да представи един от моделите в колекцията. В носения от нея тоалет отделни парчета плат са свързани помежду си с върви, отбелязва БТА. Сред топ манекенките, представили облекла от колекцията, бяха и Джиджи Хадид, Ирина Шейк, Роузи Хънтингтън-Уайтли.

Висшата мода, която представя луксозни и ръчно изработени облекла, предназначени за богатата клиентела, е също своеобразна рекламна витрина за модни къщи, които работят в областта на прет-а-порте.

Съблазнителките на Донатела Версаче в Париж (СНИМКИ)
netinfo