/ iStock/Getty Images
Жителка на Малайзия отпразнува столетния си юбилей и сподели тайната на дълголетието си, съобщи New Straits Times.

Пан Ю Мо отпразнува 100-ия си рожден ден на 2 февруари. Жената е родена в Китай, но по-късно се премества в малайзийския град Джохор Бару със съпруга си. За да поздравят юбилярката от цялата страна дойдоха нейните деца, 21 внуци и 22 правнуци.

Тя вярва, че е живяла толкова дълго, защото никога не се тревожи, води активен начин на живот и обича семейството си. „Най-добрите витамини са любящите деца, внуци и правнуци, които винаги са наоколо“, нарече основната си тайна Пан Ю Мо. Освен това жената призна любовта си към готвенето и каза, че обича да приема гости.

69-годишният син на столетничката Муруган каза, че майка му дълги години е въртяла бизнес с хранителни продукти и винаги е успявала в него. Освен това жената се справя отлично с дърводелски инструменти и все още може да се качи на покрива, за да го закърпи в случай на теч.

По-рано беше съобщено, че жена от САЩ отпразнува 100-ия си рожден ден и сподели тайната на своето дълголетие. Според Айлийн Бингам на първо място не трябва да мислите за стогодишнината, за да доживеете до нея.

 
БГНЕС