/ iStock/Getty Images
Жителка на САЩ, която наскоро отпразнува стогодишнината си, разкри простата тайна на дълголетието си: не мислете за него и то ще дойде от само себе си, съобщи местният вестник Peking Daily Times.

Айлин Бингъм от Пекинг в щат Илинойс отпразнува големия си ден на 28 януари 2022 г. в старческия дом в града, където синовете ѝ Патрик и Майкъл дойдоха да я поздравят. Те казаха, че майка им винаги е имала страхотно чувство за хумор, благодарение на което всяко семейно събитие се е превръщало в истински празник.

Чувството за хумор не напуска жената и след 100-годишнината ѝ, а наскоро тя стана страстен фен на сериала „Теорията за големия взрив“, който е готова да гледа по цял ден.

Бингъм вярва, че е живяла толкова дълго, защото е трябвало се грижи за себе си от ранна възраст, а освен това никога не е мислила за възрастта. „Бъдете каквито сте и не мислете да доживеете до 100. Никога не съм мислила за това, а вижте какво се получи!”, обобщи юбилярката.

По-рано племенният владетел на кралство Олому в Нигерия Ричард Лайеген Ови Огони-Огоро I отпразнува 105-ия си рожден ден и сподели тайната на дълголетието. Той е убеден, че за да живее човек дълго, трябва да избягва корупцията и да не мисли за лично богатство.
БГНЕС