СМС-и от Лукавия плашат полски свещеник
СМС-и от Лукавия плашат полски свещеник / снимка: Guliver/Getty Images

Отец Мариян Райхел от полския град Ярослав в Югоизточна Полша се оплака, че е започнал да получава хейтърски есемеси от Лукавия, след като извършил неуспешен екзорсистки ритуал над тийнейджърка, съобщава в. „Дейли мирър”.

Свещеникът интерпретирал получените послания като знак, че ритуалът по извеждането на злия дух от тялото на младото момиче се е провалил. Сега Сатаната използвал тялото на обсебеното дете, за да го атакува с хейтърски текстове, получавани на мобилния му телефон.

„Авторът на тези текстове явно е дяволско изчадие, което се е вселило в душата на момичето”, сподели наблюденията си пред местните медии отец Райхел. Според него Лукавия и неговите последователи не са чужди на съвременните технологии, но в много случаи потребителите не си дават сметка за пъкленото им дело, пише БТА.

Един от получените от отеца есемеси гласял: „Тя няма да се завърне от ада! Тя ми принадлежи. Всеки, който се моли за нейното спасение, ще умре!”.

Въпреки заплахите Райхел продължил да се моли за избавлението на обсебената тийнейджърка, но в отговор получил втори хейтърски спам: „Спри се, отче. Не можеш да я спасиш. Идиот! Жалък стар свещеник!”.