/ Gulliver/Getty Images
Колумбийската суперзвезда Шакира казва, че временната загуба на гласа преди две години за нея била „най-мрачният момент“ в живота й, който я засегнал „дълбоко“.

През ноември 2017 г. трикратната носителка на „Грами“ беше принудена да отложи „Световно турне Ел Дорадо“ за седем месеца, след като претърпя кръвоизлив в дясната си гласова струна.

"Това ме засегна дълбоко. И преди, и след това", заяви 42-годишната по време на интервю за АФП късно в понеделник в Барселона, където живее с испанския футболист Жерар Пике и двамата им малки синове.

Шакира се оплака от папарак, ровел в боклука й

"Приемаш много неща за даденост, когато ги имаш ... В случая с моя глас, това е нещо, което е толкова присъщо на моята природа, това е моята идентичност", добави тя.

"Винаги съм мислила, че един ден ще загубя много неща. Един ден ще загубиш младостта си, ще загубиш красотата си, дори ще загубиш приятели. Има хора, които идват и си отиват ... но никога не съм мислила, че гласът ми е нещото, което може да изчезне“, посочи още Шакира.

Чудо

"Когато възникна това съмнение, когато не знаех дали ще мога да пея отново, това беше най-мрачният момент в живота ми", добави тя.

При това, което описва като „чудо“, Шакира възстанови гласа си по естествен начин, без да се налага да се подлага на операция, както било препоръчано от лекарите и най-накрая успя да извърши обиколката си през 2018 година.

Документален филм за турнето, в който звучаха хитове от над две десетилетия и се основава на две предавания, които тя изяви в Лос Анджелис, ще бъде пуснат да се върти в около 60 страни от 13 ноември.

"Това е едно от най-важните турнета в живота ми за това какво означава, за различните препятствия, които трябваше да преодолея", каза Шакира.

Със своята комбинация от латино и арабски ритми и рок влияние, Шакира е една от най-големите звезди от Латинска Америка с големи световни хитове с песни като "Hips don't Lie" и "Whenever, Whenever".

Шакира плати над 20 милиона евро на испанските данъчни власти

Тя бе избрана да участва редом с поп звездата Дженифър Лопес в шоуто на полувремето на Super Bowl на стадион "Хард рок" в Маями на 2 февруари 2020 г. - което съвпада с рождения ден на Шакира.

"Имаме много идеи. Трудно е да ги реализираме за краткото време, което имаме. Но ще се опитаме да се възползваме колкото е възможно повече, особено възможността да представя латиноамериканците", каза Шакира.

Финалът на шампионата по Супербоул на Националната футболна лига е най-голямото годишно събитие на американската телевизия. Шоуто на полувремето обикновено включва някои от най-известните изпълнители в света. Миналогодишното шоу привлече 98,2 милиона зрители.
БГНЕС