Питър О'Тул и Елизабет Тейлър имали любовна афера
Питър О'Тул и Елизабет Тейлър имали любовна афера / Guliver/Getty Images

Филмовите легенди Питър О'Тул и Елизабет Тейлър са имали кратка афера, докато актрисата е била омъжена за четвъртия си съпруг Еди Фишър. Това разкрива нова биография на покойния ирландски актьор, съобщи Контактмюзик.

Американските автори на новата биографична книга "Peter O'Toole: Hellraiser, Sexual Outlaw, Irish Rebel" Даруин Портър и Данфорт Принс твърдят, че актьорът, известен с ролята си във филма"Лорънс Арабски", е имал забежка с Тейлър в началото на 60-те години на миналия век.

Портър и Принс пишат, че аферата на Питър О'Тул и Елизабет Тейлър е започнала със среща в хотел "Дорчестър" в Лондон, и е подложила на "сериозно изпитание" приятелството на ирландеца с неговия "другар по чашка", британския актьор Ричард Бъртън, който също имал чувства към Тейлър.

Биографите твърдят, че Елизабет Тейлър първоначално е искала любовникът й Питър О'Тул да изиграе ролята на Марк Антоний в блокбастъра "Клеопатра" (1963). Ролята обаче получава Ричард Бъртън и помежду им на снимачната площадка пламва любовта. Впоследствие Тейлър и Бъртън се женят два пъти.

Според авторите на биографичната книга обаче аферата на О'Тул с Тейлър продължава и след като неговият другар Бъртън започва романтична връзка с актрисата.

"Питър О'Тул открива сродни души в дружбата си с други двама "пиячи от класа" - Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън. Той ги последва в Рим, докато снимат "Клеопатра", и след това в Мексико за снимките на "Нощта на игуаната" с Бъртън. Режисьорът на "Нощта на игуаната" Джон Хюстън твърди, че една нощ, след запой с текила, Тейлър, Бъртън и О'Тул са правили тройка", споделя Данфорт Принс.

Биографията на Питър О'Тул, която ще излезе на книжния пазар през юни, разкрива още, че сред сексуалните завоевания на ирландския актьор са още кинозвездите Вивиан Лий и Ава Гарднър, и британската принцеса Маргарет.

Източник: БТА