Опра Уинфри пуска своя собствен телевизионен канал
Опра Уинфри пуска своя собствен телевизионен канал / снимка: Reuters

Опра Уинфри стартира днес своя собствена телевизия, предаде АФП. Кабелният канал „Опра Уинфри нетуърк” започна да предава в 19.00 ч. българско време.

Телевизията на прочутата американска водеща ще достига до 80 милиона домакинства в САЩ и ще излъчва 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. По нея ще се излъчва и популярното всекидневното предаване, което Опра води в момента за последен сезон по друг американски канал - Ей Би Си.

Една от звездите на новия канал е Сара Фъргюсън, бившата снаха на английската кралица Елизабет Втора, която ще се изявява в емисията „Търсейки Сара”. Промоционалният клип на предаването показва херцогинята на Йорк обляна в сълзи заради страданието, което й причинява „чувството, че е напълно безполезна”.

В друго предаване канадската певица Шаная Туейн, която каза, че е загубила способността си да пее, представя програма под заглавие „Защо не?”.

Като цел в програмата на новата телевизия е заложено „да вдъхновява зрителите и да им вдъхва надежда”, подчерта Уинфри, чието състояние се изчислява на 2,4 млрд. долара от сп. „Форбс”. В програмата на телевизията на Опра ще има предавания, предназначени да помогнат на хората „да живеят по възможно най-добрия начин”, ток шоута, посветени на здравето, психологията и управлението на личните финанси, както и кулинарни и реалити предавания.

Освен своята всекидневна емисия водещата има също месечно списание на хартиен носител „O”, което обяви тираж от 2,5 млн. екземпляра.

Макар „Шоуто на Опра Уинфри” да се гледа от милиони зрители всеки ден, успехът на новия канал не е предварително гарантиран, отбелязва БГНЕС. Опра е силна марка, но е много трудно да се накарат хората да променят навиците си и да гледат нова телевизия, обяснява експерт от център за анализиране на медиите.