Шарлийз Терон изигра ролята на Фюриоса в „Лудия Макс: Пътят на яростта“ от 2015 година
Шарлийз Терон изигра ролята на Фюриоса в „Лудия Макс: Пътят на яростта“ от 2015 година / Gulliver/Getty Images
Предисторията на филмовия франчайз "Лудия Макс" с участието на Аня Тейлър-Джой и Крис Хемсуърт ще бъде заснета в Австралия, съобщи Асошиейтед прес.

Очаква се "Фюриоса'', който ще е готов в средата на 2023 г, да е най-голямата филмова продукция в историята на Австралия, обяви премиерката на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян.

Нашествие на знаменитости в Австралия по време на пандемията

Крис Хемсуърт призна, че участието в подобен проект в родината му за него е сбъдната мечта.

Крис Хемсуърт
Gulliver/Getty Images

"Това ще е четвърти или пети филм, който снимам в Австралия", разкри звездата от "Тор" в Сидни. Той допълни, че за него е вълнуващо да участва в продукцията, тъй като е израснал с легендарната поредица "Лудия Макс".

„Лудия Макс: Пътят на яростта“ е филмът на 21 век

"За мен това е огромна чест. Има много напрежение, но то е вълнуващо и мотивиращо", каза още австралиецът.

Актьорите и снимачният екип ще пътуват до различни места в щата Нов Южен Уелс, сред които и миньорския град Броукън Хил, чиито покрайнини традиционно се използват за постапокалиптични филмови сцени.

Защо толкова харесваме филмите за края на света?

Последният засега филм от франчайза "Лудия Макс: Пътят на яростта" от 2015 г. бе заснет основно в Намибия, след като необичайните за сезона дъждове превърнаха Нов Южен Уелс в зелена градина.

Водещата актриса от минисериала "Гамбитът на кралицата" Аня Тейлър-Джой ще влезе в образа на младата версия на Фюриоса, изпълнена през 2015 г. от Шарлийз Терон.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Furiosa (@furiosamovie)

Сценаристът на режисьор Джордж Милър, който заедно с Браян Кенеди постави началото на "Лудия Макс" през 1979 г. с участието на Мел Гибсън, благодари за възможността да снима филма в родината си, както и за финансовата подкрепа на щатското и на федералното правителство.

Древният страх от края на света в холивудските филми

"Мои приятели в Англия снимат и продукциите бяха спирани два или три пъти", каза Милър по повод на въздействието на пандемията от COVID-19 върху филмовата индустрия.

Той изрази задоволство от ролята на бума във филмовите продукции в Австралия върху усилията за възстановяване на икономиката на страната от пандемията.

Медиите започнаха да наричат Австралия "Осиууд" заради многото актьори, които напуснаха Лос Анджелис и се преместиха в Сидни заради свободата във времето на ограниченията заради пандемията, тъй като Австралия се справя успешно в борбата срещу разпространението на заразата.
БТА