/ iStock/Getty Images
Първият сезон на "Шоуто на Кели Кларксън" бе номиниран за награда "Еми" в категории за най-добро развлекателно токшоу и за най-добър водещ, съобщи Асошиейтед прес.

Ветеранът Алекс Требек бе номиниран за най-добър водещ на шоу за игри за "Заплаха!", след като миналата година спечели в същата категория.

С 23 номинации е "Централна болница", включително за най-добра дневна драма, за водеща актриса на Финола Хюс и Маура, а за най-добра мъжка роля са номинирани Стив Бъртън и Джон Линдстрьом.

"Дните на нашия живот" е с 22 номинации, а "Дързост и красота" - с 13.

Звездата от "Дните на нашия живот" Сюзан Сийфорт Хейс ще се бори за наградата в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля. Хейс, която е на 76 години, е единствената звезда, участвала във всички епизоди на сериала за близо 55-те години, откакто е на екран.

"Шоуто на Кели Кларксън" ще се състезава със "Шоуто на Елън Де Дженерис", "Джи Ем Ей 3", "На живо с Кели и Райън" и "Дъ Ток". Водещите на тези програми, с изключение на Де Дженерис, са номинирани и в категорията за най-добър водещ заедно с Мори Пович, "Мори".

Требек, който продължава да води "Заплаха!", докато се бори с рак на панкреаса, е печелил шест награди "Еми" за дневни тв предавания за работата си в шоуто и награда за цялостно творчество през 2011 г.

За най-добър водещ на шоу за игри срещу него се изправят тази година Уейн Брейди от "Да направим сделка", Стив Харви за "Семейна вражда", Алфонсо Рибейро за "Параграф 21" и Пат Саджак за "Колело на късмета".

Годишните награди "Еми" за дневни тв предавания, които тази година ще се връчат за 47 път, ще бъдат обявени в тв предаване от Си Би Ес на 26 юни. Наградите ще се връчват виртуално заради пандемията от коронавируса и няма да се провежда традиционната церемония с участието на звездите.

Наградите във водещите категории ще бъдат представени по време на тв предаването, като победителите и специалните гости ще се включват от домовете си, обявиха преди дни от Си Би Ес и от Академията за телевизионно изкуство и науки на САЩ в съвместно изявление.

Победителите в останалите категории ще бъдат обявени в Туитър по време на двучасовото шоу, а още награди ще бъдат представени на церемония през юли, уточниха от Академията.
БТА