/ Gulliver/Getty Images
Херцогът и херцогинята на Кеймбридж бяха обвинени в нарушаване на правилата за изолация на Обединеното кралство по време на коледен излет в Сандрингам в неделя вечерта, съобщават британските издания The Daily Mail и Hello.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън и трите им деца бяха заснети да се разхождат до графа и графинята на Уесекс и двете им деца, докато се разхождат край светлинни атракциони на коледен базар.. 

Подобно събитие попада в „Ниво 2“ в съответствие със специалната британска система за локдаун, която предвижда, че само шест души от няколко семейства могат да общуват извън дома - кралската компания обаче е надхвърлила този брой с трима.
 

Снимките, публикувани от Daily Mail, показват, че двете семейства - девет души - се разхождат едно до друго. Изданието отбелязва, че членовете на семейството не са носили маски, а са се опитвали да поддържат социална дистанция.

Изданието не е получило официален коментар от представители на херцога и херцогинята на Кеймбридж. Източник от Сандрингам, цитиран също в Daily Mail, казва, че „и двете семейства са получили отделни последователни разрешения за посещение на коледния пазар точно преди той да се отвори за широката публика. Двете семейства са дошли сами и са си тръгнали по същия начин". 

Кралската разходка обаче се е състояла ден след като британският премиер Борис Джонсън обяви нови, по-строги ограничения заради новата мутация на коронавируса.

Принц Уилям вече беше критикуван за нарушаване на правилата за изолация веднъж, както и братовчед му принцеса Беатрис.

Превод и редакция: DarikNews