/ ThinkStock/Getty Images
Пчели в Ню Йорк, маймуна-фотограф, сексуални кукли-роботи и политически кандидат, спечелил гласове след смъртта си, са сред най-странните истории на 2018 година, обобщи агенция Ройтерс.

Перфектният пенис, октопод на екстази и още 11 куриоза от 2018 г.
 
Загадъчният рояк пчели в Ню Йорк
 
Една от най-необяснимите случки с животни през тази година е за цял рояк пчели, които кацнаха на чадъра на продавач на хотдог близо до Таймс скуеър през един летен ден. Това шокира минувачите и туристите в мегаполиса.
След първоначалното учудване полицай улови пчелите с подобен на прахосмукачка уред, а после те бяха превозени и пуснати на безопасно място. Инцидентът показа, че пчелите нямат право на свободно събиране по площадите на Ню Йорк.
 
Животните не притежават авторско право
 
През април калифорнийски съд постанови, че животните не притежават и авторско право, когато маймуна взе фотоапарата на известен фотограф и си направи няколко селфита.
Делото бе заведено от асоциацията PЕТА ("Хора за етично отношение към животните") от името на качулатия макак с твърдението, че маймуната е истинският автор на снимките. Съдът реши, че животното няма как да притежава авторско право и няма как това право да бъде защитено.
 
Мъж ухапа полицейско куче по време на разследване за убийство
 
Сблъсъци между хора и животни станаха и в Ню Хампшир. През януари 2018 година човек ухапа полицейско куче по време на разследване за убийство. Кучето също ухапа нарушителя, а след това той беше арестуван.
 
Човек без ръце наръга мъж с ножица
 
През юли в Маями човек без ръце беше обвинен че е наръгал с ножица мъж. Той направил това, като държал ножицата с крак. „Нападателят“ обясни, че инцидентът е станал при самозащита, но нападнатият твърди, че просто е попитал как да стигне до непознато място.
 
Без публичен дом с роботи в Хюстън
 
Списъкът с най-странните случки за 2018 година няма да е пълен без идеята за публичен дом с роботи в Хюстън. Градският съвет предприе бързи мерки, за да не стане първият американски град, в който развлекателно заведение предлага роботизирани сексуални кукли.

Кметът на Хюстън не иска публичен дом с роботи
 
След като стана ясно намерението на производителя на куклите, местните наредби бяха променени. Кметът на Хюстън Силвестър Търнър, заяви: "Не може да се осъществява полов акт с неодушевен предмет".
 
Политическият кандидат, спечелил гласове след смъртта си
 
Същевременно републикански кандидат от щата Невада, известен със своята дейност в развлекателния и сексуалния бранш, спечели място в местната управа благодарение на вота на евангелисти, които не само решили да не забелязват естеството на бизнеса му, но и факта, че е починал месец преди изборите.

Непохватният годеник
 
През декември отново на Таймс скуеър в Ню Йорк, точно когато влюбена двойка си каза "Да" и мъжът се опита да постави пръстен на ръката на любимата си, бижуто се търкулна и падна в канализацията.
Въпреки че уведомиха полицията, влюбените се върнаха във Великобритания, без да намерят пръстена. Няколко дни по-късно, пръстенът бе локализиран и изваден от канализацията на Манхатън. С помощта на Twitter нюйоркската полиция откри британците и им върна пръстена.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА