Най-нелепите въпроси по време на интервю за работа
Най-нелепите въпроси по време на интервю за работа / Thinkstock/Getty Images

Интервютата за работа могат да разлюлеят и най-здравите нерви, особено ако потенциалният работодател ви попита дали получавате предменструален синдром.

Може да изглежда смешно, но когато базираната в Лондон адвокатска кантора "Thomas Mansfield" попита наскоро завършили студенти за най-шокиращите въпроси, задавани по време на интервю за работа, историите варират между расистки, сексистки и откровено груби.

Например студентка по физика била попитана дали може следващият път да носи повече грим. Друга кандидатка с бакалавърска степен по теология била помолена да сподели дали страда от предменструален синдром, който според статистиката засяга 90% от жените. Студентка по журналистика пък била запитана дали умее да флиртува, тъй като работата била свързана с клиенти.

Сред най-нелепите въпроси са още темите за създаването на семейство и такива нетактични въпроси като "Смятате ли да забременеете скоро".

Но темите не са неудобни само за жените. Момче с бакалавърска степен по история бил попитан дали синината на врата му е от смучка, а той трябвало да обясни, че това е петно по рождение.

Чернокожа кандидатка с диплома по бизнес администрация пък получила въпрос защо не се върне в Ямайка, за да си намери работа, на което момичето трябвало да обясни, че е французойка.

Има и много други неща, от които работодателят живо се интересува като например "Бихте ли работили безплатно и кога за последно взехте наркотици (кандидатът бил с прическа раста и магистърска степен по икономика).

Източник: БГНЕС