/ iStock/Getty Images
Мъжете в Русия харчат в супермаркетите със 7,2% повече от жените - средно по 671 рубли наведнъж, показа проучване на Руската стандартна банка, цитирано от РИА Новости.

Като част от проучване на активността на купувачите в супермаркетите, анализаторите проучиха средния месечен брой картови плащания от януари до април 2020 г. спрямо същия период на 2019 г.

ктивността на мъжете в супермаркетите е по-висока от тази на жените. Средно през 2020 г. представителите на по-силния пол правят покупки 8,4 пъти месечно (3% повече в сравнение с първите четири месеца на 2019 г.), докато жените - 7,1 пъти (4% повече от същите показатели миналата година.) Мъжете харчат повече в магазините - средната еднократна "мъжка" покупка е със 7,2% по-висока от тази на жените и възлиза на 671 рубли ", изчислиха анализаторите.

жена магазин храни
/ iStock/Getty Images

Според проучването, през първите четири месеца на 2020 г. средно на месец руснаците са пазарували в супермаркети 7,75 пъти - това включва и средния брой онлайн покупки.

Младежките са забележимо по-активните купувачи. Именно руснаците на възраст под 21 години станаха лидери в ръста на средния месечен брой покупки с карти в супермаркетите – това е 12% ръст в сравнение със същия период на миналата година.
БГНЕС