/ БТА
Творческият директор на "Сен Лоран" Антъни Вакарело представи на Седмицата на модата в Париж новата си колекция за сезона пролет-лято 2025 г., залагайки на мъжка нотка, съобщават АФП и Ройтерс.

Моделите разходиха по открития подиум в централата на лейбъла широки костюми с изпъкващи рамена и подходящи вратовръзки.
Визията им, напомняща за 80-те години на миналия век, допълваха големи очила с плътни рамки или авиаторски очила.
Я
кета тип "бомбър", масивни бижута и обувки на токчета със заострен връх придаваха тежест и същевременно блясък на силуетите, издържани в личния стил на основателя на модната къща Ив Сен Лоран.

По средата на ревюто Вакарело премина към по-женствени, бохемски визии, изпращайки на подиума модели с развяващи се поли с мотиви на пайети или сака с блестящ брокат, покрити с цветя и съчетани с къси поли.

Късното вечерно шоу привлече множество зрители, които се радваха на пристигащите знаменитости. Сред тях бяха иконата на френското кино Катрин Деньов, бившата първа дама Карла Бруни, певецът Лени Кравиц, моделът Кейт Мос, актрисата Гуинет Полтроу. 

Дефилето на "Сен Лоран" отбеляза края на втория ден на Седмицата на модата в Париж, която продължава до 1 октомври и включва ревюта на някои от най-големите световни модни марки като "Ермес", "Шанел", "Валентино" и "Луи Вюитон".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Елена Христова/БТА