/ Gulliver/Getty Images
Британският принц Хари и съпругата му Меган започнаха първото си пътуване в чужбина след раждането на сина си Арчи в Южна Африка, съобщи Ройтерс.
Меган е имала само един официален ангажимент след раждането на Арчи през май.
Посещението на Меган и Хари в Южна Африка започна с танци (СНИМКИ)

Неотдавна принц Хари призна, че „няма търпение“ да покаже на сина си Арчи Южна Африка. Тогава в профила си в Instagram Хари написа: „Остават само няколко седмици до първата визита на семейството ни в Африка - район от света, който през последните две десетилетия е бил като втори дом за мен“.

Принц Хари „няма търпение“ да покаже на сина си Южна Африка Принц Хари посещава Южна Африка от две десетилетия.

„Както добре знаете, Африка притежава много специално място в сърцето на херцога и той с нетърпение очаква да сподели Южна Африка с херцогинята и техния син. Това е наистина натоварена програма, четири държави за десет дни и имаме допълнителен специален малък пътник, който да направи нещата по-оживени“, коментира 10-дневната им обиколка и говорител на кралското семейство. Херцогът и херцогинята на Съсекс ще се срещнат с архиепископ Дезмънд Туту и други известни личности, но предпочетоха да започнат посещението си в градчето Нианга, наричано "столица на убийствата". То е на около 20 км от Кейптаун. Там ще отидат в организацията "Джъстис деск" (Бюро за справедливост), която учи на самозащита деца в неравностойно положение. Нейният основател Джеси Дюхърст получи британската кралска награда "Млади лидери" през 2016 г.

След това принц Хари ще посети сам Ангола и Малави. Съпругата му Меган ще го чака с бебето Арчи в Република Южна Африка, за да отидат в друг малък град близо до Йоханесбург.

Меган и Хари летяха до Рим за сватба (СНИМКИ/ВИДЕО)

Въпреки че служителите не са потвърдили дали Арчи ще бъде видян на публично място по време на посещението, почитателите на двойката се надяват малкото момче. Меган пък планира да дари подаръци и дрехи на бебета, подкрепени от проекта mother2mothers, който обучава и наема жени, живеещи с ХИВ, като здравни работници в осем африкански държави. За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук