Мат Деймън – най-секси мъж на планетата за 2007 г.
Мат Деймън – най-секси мъж на планетата за 2007 г. / снимка: БГНЕС

Американският актьор Мат Деймън беше обявен от сп. "Пийпъл" за най-сексапилния мъж на планетата за 2007 г., съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

Тридесет и седем годишният Мат Деймън е бил доста изненадан, но и зарадван, че е начело в ежегодната класация на престижното издание. "Бях шокиран и щастлив", се казва в писмо на Деймън за последния брой на списанието, който ще излезе в петък.

Актьорът е женен за Лусиана Бозан, с която има дъщеря - едногодишната Изабела. Тя е второ дете за Бозан. Деймън е носител на "Оскар" за сценарий, който разделя с най-добрия си приятел Бен Афлек за филма "Добрият Уил Хънтинг", пише БТА.

Сп. "Пийпъл" съставя класация на най-сексапилните мъже на планетата от 1985 г. Тогава с почетната титла е удостоен Мел Гибсън. През годините за най-секси са обявявани Джордж Клуни, Брад Пит, Том Круз, Пиърс Броснан.

Нека припомним, че през лятото сп. "Форбс" обяви Деймън и за най-доходоносния актьор в Холивуд. За всеки получен долар от последните си три роли той е донесъл 29 щатски долара брутен приход, изчисли списанието. Това го поставя начело в списъка по възвръщаемост на разходите, в който са 22 холивудски звезди.