/ iStock/Getty Images
С малки традиционни костюми и с мънички раници на гърба, около 300 кучета с различни размери се състезаваха в неделя в състезание за кучета в Мексико Сити.

В надпреварата "Perritos en fuga", което означава "кучета в движение", собствениците на домашни любимци и техните четириноги приятели се изправиха смело пред сутрешния студ, за да почетат кучешката общност в града.

След като им поставиха номера на стартовата линия, кучетата се отправиха във всички посоки, като някои от тях се биеха със съперниците си, под звуците на традиционна мексиканска музика.

"Кучешката култура много липсва и това помага да я насърчим", каза пред АФП 29-годишният Рикардо Кабрера, който участва със своето куче в състезанието. "Това е много хубаво, защото понякога няма други публични занимания с домашните любимци, освен да отидеш в парка."

В състезанието на 2,5 км нямаше победител, но всички участници получиха подаръци, като например купички за кучешка храна.

„Събитието превръща кучето в част от семейството", каза пред АФП 45-годишната ветеринарна лекарка Моника Агилар. "Това е много важно, защото предотвратява изоставянето - няма да изоставиш семейството си".
БГНЕС