Всичко започва през лятото на 2004 г., когато двамата се срещат на снимачната площадка на „Мистър и мисис Смит“. По време на снимките Джоли и Пит се влюбват, но Пит е женен за Дженифър Анистън, пише каналът "Celebrity Box" във vbox7.

В началото на 2005 г. Пит и Анистън се разделят, след 5-годишен брак.

Брад Пит и Анджелина Джоли
Gulliver/Getty Images

Лятото на 2005 г. двойката заминава на почивка в Кения, където Джоли осиновява 6-месечната Захара. След официалния развод на Пит, той става законен осиновител на Захара и Мадокс.

Началото на 2006 г. двойката обявява, че очакват първото си бебе. Май същата година в Намибия се ражда Шайло Джоли-Пит.

През март 2007 г. Джоли и Пит заминават за Виетнам, където осиновяват 3-годишния Пакс. На следващата година във Франция се раждат близнаците Вивиан Маршелин Джоли-Пит и Нокс Леон Джоли-Пит.

Брад Пит и Анджелина Джоли
Gulliver/Getty Images

Бранджелина обявяват своя годеж през април 2012 г. Сватбата се състои през август 2014 г. в Шато Миравал във Франция.

В края на 2014 г. двамата участват във филма „Край морето“, където отново играят семейна двойка. Този път Джоли е и режисьор на филма.

Брад Пит и Анджелина Джоли
Gulliver/Getty Images

Август 2016 г. Джоли подава документи за развод, като причината е „непреодолими различия“. Тя иска и пълно попечителство над 6-те деца.

Днес Пит и Джоли са свързвани с различни партньори, но е факт, че и двамата успяват да запазят добри отношения помежду си в името на децата.