Американски съдия присъди на актьора Брад Пит съвместно попечителство над децата в процедурата за развод с Анджелина Джоли, съобщи АФП.

Анджелина Джоли искаше самостоятелно попечителство. Решението е взето от пенсионирания съдия Джон Удъркърк, който разглежда бракоразводното дело частно, за да бъде избегната публичността. Решението засяга пет от шестте деца на двойката - най-големият Мадокс вече е на 19 години. То може да бъде обжалвано в държавен съд.

Брад Пит и Анджелина Джоли не са семейство от април 2019 г., но още не са поделили имуществото си.

През 2018 г. те сключиха временно споразумение за съвместно гледане на децата, без да постигнат постоянно решение. Условията останаха поверителни. Анджелина Джоли поиска развод с Брад Пит през 2016 г. след двегодишен брак, дни след остър конфликт, възникнал помежду им по време на полет на семейството и децата им от Франция до САЩ.

Тя го обвини, че е упражнил насилие спрямо 15-годишния им тогава син Мадокс, но разследване на ФБР и службата за закрила на детето приключи, без да бъде отправено обвинение към актьора.

Пит поиска съвместно попечителство, а Джоли настоя тя да е основен попечител на децата им, което означава, те да живеят с нея. Три от децата на звездната двойка са тийнейджъри - Пакс е на 17 години, Захара - на 16, а Шайло - на 14 . Близнаците Вивиен и Нокс са на 12 г.

Анджелина Джоли е на 46 години, а Брад Пит - на 57. Те живяха заедно от 2005 г. до 2016 г. и бяха смятани за най-бляскавата двойка на Холивуд.

Брад Пит е осиновил официално Мадокс, Пакс и Захара.

Вижте в снимки:

Живата богиня на Холивуд: Анджелина Джоли през годините (СНИМКИ)

Ах, този Брад Пит! Красавецът с много лица през годините (СНИМКИ)

Великата любов на Брад и Анджелина остава в историята на Холивуд (СНИМКИ)

Мистика и скрити послания в татуировките на Анджелина Джоли (СНИМКИ)

11 звездни двойки, чиято раздяла ни изненада (СНИМКИ)
БТА