Кафявата захар се предпочита от хората, грижещи се за здравето си. Лекарят Александър Мясников обаче разсея популярен мит, свързан със захарта.
Той отрича твърденията, че кафявата тръстикова захар е по-здравословна от обикновената бяла захар. И двете са еднакви по отношение на калориите, казва лекарят.
Кафявата захар е продукт, получен от преработката на захарна тръстика, който е запазил цвета и вкусовите качества на влизащата в състава на тръстиковия сок меласа. Просто кафявата захар не е преминала през етапа на избелване.
„Пак е бяла смърт, макар и кафява”, казва д-р Мясников.
Той призовава да се ограничи употребата на захар или напълно да се премахне от менюто. Освен това лекарят сочи, че захарта се крие и в много уж неподсладени храни. "Захарта е навсякъде. Има я в млякото, в наденицата, в хляба", казва той.
Той отрича твърденията, че кафявата тръстикова захар е по-здравословна от обикновената бяла захар. И двете са еднакви по отношение на калориите, казва лекарят.
Кафявата захар е продукт, получен от преработката на захарна тръстика, който е запазил цвета и вкусовите качества на влизащата в състава на тръстиковия сок меласа. Просто кафявата захар не е преминала през етапа на избелване.
„Пак е бяла смърт, макар и кафява”, казва д-р Мясников.
iStock/Getty Images