Кристиана Асенова е „Голямата надежда на България (ВИДЕО)
Кристиана Асенова е „Голямата надежда на България (ВИДЕО) / Нова тв

Кристиана Асенова от Търговище е голямата надежда на България. „Най-нежното създание на сцената на „Големите надежди", както Веселин Маринов нарече 14-годишната талантлива дива, изпълни Adagio на Лара Фабиан и обичаната от всички българи „Хубава си, моя горо", с които безапелационно спечели сърцата на зрителите на Нова. „Ти изплака душата си на тази сцена и за нас беше удоволствие да те слушаме", бе коментарът на Любо Киров.

В изключително оспорвана надпревара, Кристиана се изправи срещу Мариам Маврова и Радко Петков - тя спечели категоричните 38 % от зрителския вот, като разликата между тримата финалисти бе изключително малка. Въпреки своите 14 години, чаровната надежда вече е била в челната десятка на детския песенен конкурс „Евровизия", пяла е и с „Биг Бенд" и е носител на многобройни първи награди от конкурси в страната. Учудващо обаче, въпреки богатия си музикален опит, в началото се притеснява да се запише за шоуто и дори не иска да участва. На кастинга във Велико Търново се явява заедно с по-малката си сестра, която също се представи на сцената на „Големите надежди".

Кристиана Асенова е Голямата надежда" на България (ВИДЕО)
netinfo
Първи подгласник на победителката стана Радко Петков, който от началото на шоуто си спечели симпатиите на Веселин Маринов и за пореден път защити честта на родния Троян. Изпълненията на Lane moje на Желко Йоксимович и „Синева" на Васил Найденов, във вариант на Георги Христо, му донесоха почетното второ място. По волята на зрителския вот, велинградската надежда Мариам Маврова се класира на трето място с изпълненията на Feeling Good на Майкъл Бубле и „Пепеляшка" на Петя Буюклиева.

„За мен беше чест да съм продуцент на това шоу", каза на финала Маги Халваджиян. „Децата са единственото нещо, което продължава да докосва сърцата ни. През последните три месеци те всички доказаха, че са победители и че са истинските големи надежди на България", обобщи той.

Финалното изпълнение на Голямата надежда Кристиана Асенова може да видите ТУК