/ iStock/Getty images
Мислите си, че е доста рано, за да разгледате оферти за коледните празници? Всъщност съвсем не е така. Ако започнете търсенето от сега, ще можете да избирате сред повече предложения и да имате спокойствието да ги проучите детайлно преди да запазите мястото за настаняване.

Като алтернатива на скъпите хотели с грандиозни програми хората вече предпочитат уютни къщи за гости. Много от тях предпочитат да ходят там, където са останали доволни. И тогава рисковете да останат разочаровани са сведени до минимум. Ако обаче решите да заложите на непозната за вас къща за гости, ще ви отнеме повече време, за да имате по-голяма сигурност.

Как да направим резервация „на сигурно“ за Коледа и Нова година?

Съществува огромен риск да бъдем измамени, ако запазим място за празниците без да направим нужната проверка. 

enlightenedВинаги правете проверка на местата, които сте си харесали.

Такава справка направете безплатно и много бързо в Националния туристически регистър.

Обадете се в къщата за гости преди да резервирате

Преди да платите, особено ако е по обява в онлайн платформа, непременно се обадете на избраното от вас място. Така ще се уверите, че офертата е пусната от там и че става дума за точно това място за настаняване, което се намира на посочения адрес и има цитираната банкова сметка.

След като преведете капарото, отново позвънете, за да потвърдите получаването на сумата и резервацията.

Съхранете всички документи

Пазете всички платежни документи. Същото се отнася и за писмената кореспонденция. Те ще са ви от полза, ако се наложи да си потърсите правата по административен или съдебен ред.

Ден преди заминаването отново се обадете в къщата за гости, за да сте сигурни, че ви очакват. Имайте под ръка всички документи за плащането и резервацията, за да можете да докажете при възникване на спор на място при настаняването или на по-късен етап в хода на предоставяне на услугите.

Къде дебнат измамните оферти?

Измамните оферти обикновено са с атрактивни цени и са в сайтове за безплатни обяви или социалните платформи. Понякога снимките са на реално съществуваща къща за гости със същото име, но с по-висока цена или с „крадени“ снимки.

Има случаи, в които не се посочва точен адрес, дава се фалшив номер за контакт, който в последствие спира да отговаря на обажданията.

И накрая се оказва, че става дума за измамни и несъществуващи къщи за гости, а настроението за празника се разваля.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня