Звездите от света на шоубизнеса са публични личности и винаги са в центъра на общественото внимание. Славата опиянява, но с нея идват лудите фенове, клюките и папараците.

Звездите стоически издържат на първите две, но папараците често ги изкарват извън релси.

Едно от любимите места на папараците са летищата, където "жертвите" им биват обкръжавани, заслепявани от фотосветкавици и често им се налага да си пробиват път през "кръвопийците".

Те не се трогват от молбите да се отдръпнат, даже когато има малки деца.

Сестрите Кардашиян са любимки на папараците. Темпераментният Кание Уест често е провокиран от папараците, които знаят, че той лесно се пали. Това е честа практика - да дразнят допълнително жертвите си с нахално поведение и изнервящи въпроси с надеждата, че нервите им няма да издържат. Кание дори напада дразнещ го нонстоп папарак.

Папараци хванаха Орландо Блум гол, всички говорят за снимките

"Папараците са като рояк комари, които те нападат и изсмукват силите и психиката ти безмилостно. Понякога ме хваща страх и изпадам в ужас от бляскащите в очите ми светкавици", казва Линдзи Лоън.

Шал предпазва от папарашки снимки

Често папараците се бутат нарочно и викат обидни шегички. Ако някой от тях бъде ударен или блъснат, всички останали започват да викат: "Тормоз! Биете репортери!", а след това завеждат дело за хулиганство и тормоз.

Папараци уловиха неустоимата Адриана Лима по секси бански (СНИМКИ)

Обикновено най-нахалните и нагли папараци се разминават само с обиди и заплахи по техен адрес от хората, които преследват.

Но в някои случаи ги удрят, бият и им чупят камерите.

Има звезди, които са известни с агресивното си поведение, и папараците внимават с тях.

Хю Грант бута с колата си папарк в Лондон. А Шон Пен често раздава удари на папараците. Алек Болдуин е известен със своята неприязън към натрапниците и те знаят, че зад заплахите му се крият реални намерения.

"Папараците са като чакали. Ако усетят, че си слаб и се плашиш, се настървяват и са готови да те разкъсат. Ако обаче усетят реална заплаха, стават плашливи и любезни", заявява Мики Рурк, който е спечелил уважението на папараците с няколко пердаха.

На жените им е по-трудно да се отърват от папараците.

"Да им покажеш среден пръст, понякога е единственото, което можеш да направиш", смята Парис Хилтън.