/ Gulliver/Getty Images
Дългоочакваното излизане на филма на Тери Гилиъм "Човекът, който уби Дон Кихот" по екраните е поставено под съмнение, съобщи Контактмюзик.
 
Седемдесет и седем годишният сценарист и режисьор най-после показа филма си в рамките на кинофестивала в Кан миналия месец след няколкогодишни съдебни разправии, но започналата нова съдебна битка може да означава, че "Човекът, който уби Дон Кихот" всъщност никога няма да се появи по екраните.

Кинофестивалът в Кан насочи вниманието към най-необлагодетелстваните хора (СНИМКИ)
 
Парижки съд постанови, че правата над филма се притежават от продуцента Пауло Бранко, а не от Гилиъм. Следователно сега Бранко трябва да реши дали филмът да излезе по екраните.
 
Преди началото на кинофестивала в Кан той поясни, че проявил благоразумие, предоставяйки на организаторите "изключителното право" да покажат "Човекът, кой уби Дон Кихот" с участието на Адам Драйвър. Бранко все пак настоя, че решението няма нищо общо с други проблеми, свързани с появата на филма по екраните. "То не е в разрез с други решения, които вече бяха взети и ни предоставят правата над филма", отбеляза той.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА