Човешкото тяло е сред най-интересните творения на природата. Науката потвърждава, че всеки от нас е уникален и неповторим.

Вижте 5 неща, които повечето хора не могат да правят:

Мърдане на ушите

Това е едно безполезно умение. Но и повечето хора не могат да го правят. В световен мащаб хората, които могат да си мърдат ушите, са не повече от 20%. Тези, които могат да го правят, използват мускула, близо до ушите си, за да контролират движението. Мърдането на ушите не е необходимо на хората, а е присъщо на животните. Котките, кучетата и конете имат пълен контрол над движенията на ушите. Това им помага да установяват точно откъде идва звукът.

Десет напълно безполезни части на човешкото тяло (ВИДЕО)

Близане на лакът с език

За повечето хора това е невъзможно. Процентът на хората, които могат да го направят, е наистина малък. Няма научно обяснение. Може би тези, които могат, са се родили с по-дълъг език.

Апендиксът не е закърнял орган, а има важна биологична функция

Сгъване на кутрето

Опитайте се да сгънете кутрето си, докато останалите пръсти са изпънати. Шансът да го направите е почти нулев. Разбира се, с много упражнения може да постигнете напредък, но това едва ли е необходимо.

пръсти
Thinkstock/Getty Images

Движение на очите в различни посоки

Очите ни винаги се движат заедно, но има хора, които могат да движат едното си око, независимо от другото. Най-вероятно това им е е генетично заложено.

Тайните на човешкото тяло

Кихане с отворени очи

За повечето хора да кихнат с отворени очи е напълно невъзможно. Това е така, защото нашите нос и очи са свързани с черепните нерви. Когато кихаме силата на това действие се придвижва по нервите ни до мозъка, оттам до клепачите ни и ги кара да се затворят. Има много малък процент хора, които могат да кихат с отворени очи.