/ ThinkStock/Getty Images
Има ли значение размерът? Да, за любителите на измерването размерът е от значение. Спокойно бихме могли да спрем до тук. Който иска нека се въоръжи и с измервателни уреди, нека си мери и си отсява значимото.

Къде живеят най-надарените мъже в света
 
Обаче дългът ни на добросъвестни „отговарячи на въпроси“ ни кара да продължим да отговаряме, понеже този отговор е твърде кратък.

Извивката, която подлудява и мъже, и жени

Въпросът за размера има сексуален подтекст, нали така? След сексуалната революция вече спокойно може да се говори на тази тема, която е вълнувала хората и преди нея. Човечеството винаги се е вълнувало от тази анатомична подробност. И мъжете и жените.

секси мъж
ThinkStock/Getty Images

Размерът винаги е имал значение. Но как да обясним тогава, че античните гръцки статуи представят атлетични мъжки фигури със съвсем малки мъжки атрибути? Оттам и в Ренесанса художниците рисуват мъже с физика на културисти, а онази им работа като на шестокласници. Размерът нямал ли е значение или е някаква генетична аномалия?

Не е за вярване какво най-много харесват жените в мъжкото тяло

О, имал е значение и още как, ама с обърнат знак. Големият мъжки атрибут е бил символ на простащина, вулгаризъм или в най-добрия случай на старост. Ако искаш да минаваш за млад и активен мъж, при това добре образован, значи размерът трябва да е мини.

Аристофан разкрива какъв е идеалът за мъжката красота в древна Гърция - мускулести гърди, искряща чиста кожа, широки рамене, малък език, здрав задник и малък член
Идеалът за мъжката красота в древна Гърция - мускулести гърди, искряща чиста кожа, широки рамене, малък език, здрав задник и малък член iStock/Getty

Аристофан разкрива какъв е идеалът за мъжката красота в древна Гърция - мускулести гърди, искряща чиста кожа, широки рамене, малък език, здрав задник и малък член. Това е идеалът. Размерът е имал значение и на никого не му е минавало през ум да се присмива на това.

Кой е идеалният размер на мъжкото достойнство според жените
 
А по-надарените са умирали от срам. Вероятно жените им са били щастливи, но в древна Гърция жените много, много не са ги питали. Този идеал е бил добре дошъл за Ренесанса, понеже не може ти да изографисаш една Базилика с голи тела и те да са с големи размери. Отново доказателство, че размерът е имал значение.
В заключение само ще добавим, че по-правилният въпрос тук е не размерът има ли значение, а размерите. Защото трикът е в съвместимостта. И това го знае всеки, който се опитва да паркира гигантския си джип на една съвсем мъничка педя паркингче. И при джиповете размерът винаги е имал значение.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук