/ Thinkstockphotos
Швейцарски учени установиха какво привлича най-много вниманието на дамите в мъжкото тяло - оказва се, че това е коремната област, пише в. "Дейли мейл". Изследването е проведено от екип на Университетските болници в Женева.

Мъжкото качество, което жените ценят най-много

Учените накарали участниците в експериментите да разгледат 120 снимки на хора в бански костюми от мъжки и женски пол и да дадат оценка за сексуална атрактивност на представителите на противоположния пол.

Жените не харесват такива мъже

Жените се вглеждали предимно в коремната област на мачовците, и то повече, отколкото в гръдния им кош и в гениталната област. Участниците в тестовете от мъжки пол се вторачвали в гръдната област на снимките на дамите по бански. И пренебрегвали областта на корема и гениталиите. Учените стигнали до извода, че за да привлекат представителките на нежния пол, мачовците не трябва да тренират толкова бицепсите и гръдните си мускули, а да наблягат на плочките на корема.

мъж мъже тяло
Thinkstockphotos

По време на експериментите е използвана съвременна технология за проследяване на погледа, за да се установи къде точно и за колко време се фиксира вниманието при разглеждането на снимките.

Пет неща, които мъжете правят, а жените не могат (ВИДЕО)

Погледите на участниците и от двата пола се задържали по-дълго върху тялото, отколкото върху лицето на показаните фотографии. Мъжете се заглеждали по-често в гениталната област на снимките в сравнение с дамите.

Пет неочаквани неща, които мъжете харесват в жените (ВИДЕО)

Предишни проучвания установиха, че коремната област на мъжа е силен индикатор за нивата на тестостерон в индивида. Големите количества коремни тлъстини говорят за ниски концентрации на този хормон, което подсказва и за намалено сексуално желание.

Още за мъжете и жените:

Доказаха, че мъжете са от Марс, а жените от Венера

Седем забавни разлики между мъжете и жените (ВИДЕО)

Колко секс искат мъжете и жените?
 

Има ли връзка между дължината на пръстите и склонността към изневяра?

БТА