Ако сте мъж, вероятно ви се е случвало да се чудите как жените различават оранжево от „прегоряла охра" ... или розово от цвят „сьомга". Е, пред дамите пък стои въпросът „Как е възможно да паркираш такава грамадна кола на има-няма десетина метра, още повече, когато мястото е успоредно на автомобила". Разликите  между мъжете и жените, които знаете, но не разбирате може да видите в сайта Vesti.bg

Тези неразбирателства между половете, както и други подобни, са следствие на различията в нашите организми, а не на това, че „другият изобщо не се опитва", както често твърдят спорещите двойки.

Доказаха, че мъжете са от Марс, а жените от Венера

Така например дамите се справят далеч по-мъчно с паркирането, просто защото имат по-лоша пространствена ориентация от мъжете. Статистически погледнато 82% от мъжете се справят без проблем с паралелното паркиране, като 73% от тях - от първи опит. В същото време само 22% от жените владеят този начин на паркиране, а 2/3 от тях не могат да го направят от първи опит.

Най-неразбираемите за мъжете женски практики

При цветовете проблемът идва от разликата в хромозомите. Дамите различават цветовете по-добре от мъжете, тъй като тази способност е пряко обусловена от женските Х-хромозоми.Доказано е също така и защо жените спят обикновено далеч по-неспокойно от силните си половинки. Просто електроактивността на женския мозък по време на сън намалява само с 10%.

Друга съществена разлика между половете е обонянието. То по рождение си е по-развито при нежната половина, която има по-чувствителни рецептори за мирис.Отново благодарение на разликата в хромозомите, жените по-рядко боледуват от хронични болести и по-рядко развиват усложнения. При мъжете пък е плюс, че организмът им изгаря мазнините два пъти по-бързо.

Според статистиката жените плачат средно от 30 до 64 пъти годишно, докато мъжете най-много 6-17 пъти за същия период.

Седем забавни разлики между мъжете и жените (ВИДЕО)
netinfo