Големите победители на Американските музикални награди
Големите победители на Американските музикални награди / Gulliver/Getty Images

Кънтри дивата Тейлър Суифт беше обявена за артист на годината на церемонията по раздаването на Американските музикални награди. С призове си тръгнаха британската бой група One Direction и Джъстин Тимбърлейк.

Суифт, която се появи на сцената в блестяща златиста къса рокля, спечели и в категориите любим кънтри артист и любим кънтри албум за Red.

Победителите на Американските музикални награди се определят чрез гласуване на публиката, отбелязва БГНЕС.

Сред звездите на церемонията бяха Кейти Пери, Лейди Гага и Майли Сайръс, която завърши тричасовото шоу с изпълнението на хита си Wrecking Ball. Кейти Пери откри спектакъла в японски стил, появявайки се, облечена като гейша за изпълнението на най-новата си песен - Unconditionally.

Големите победители на Американските музикални награди
netinfo

Тимбърлейк грабна първата награда на церемонията, излъчвана на живо от Nokia Theatre в Лос Анджелис и водена от латино рапъра Питбул. Джъстин спечели в категорията любим поп/рок изпълнител. Той отнесе наградите и за R&B/соул албум и най-добър R&B /соул артист.

One Direction победиха в категорията любима поп/рок група и любим поп/рок албум за Take Me Home. Риана беше обявена за най-добрата R&B/соул изпълнителка и отнесе наградата Икона, която й беше връчена от собствената й майка. Тя се пошегува, че й казвала, че има "дразнещ, дрезгав, малко мъжки глас".

Големите победители на Американските музикални награди
netinfo