ФСБ стискат палци на Гала от „Големите надежди”
ФСБ стискат палци на Гала от „Големите надежди” / Нова тв

Легендарните музиканти от ФСБ стискат палци на талантливата Гала Ботева в първия полуфинал на „Големите надежди". Оказа се, че още с първото си изпълнение на песента „Високо" в шоуто, малката дива е спечелила сърцата и безрезервната подкрепа на българските рокаджии.

„Когато чухме за първи път малката Гала - не можахме да повярваме, че толкова крехко и малко момиче може да изпълни тази голяма песен. Много се радваме, че е избрала наша песен за представянето си в предаването и силно й стискаме палци за утре вечер", коментират музикантите от ФСБ, които усилено се подготвят за предстоящия им концерт в Благоевград, по случай деня на славянската писменост и българската култура - 24 май.

Самата Гала развълнувано сподели, че вече е имала честта да се срещне с Иван Лечев. На поп-рок фестивала в Несебър, малката дива от Севлиево печели първа награда, а в журито е именно легендарният български фронтмен. „Най-ценната ми награда е именно от този фестивал - спомням си, че в журито беше Иван Лечев и много се вълнувах, че ще пея точно пред него", сподели Гала.

Още българска музика ще чуят зрителите на Нова, утре вечер, 21 май, точно в 20:00 ч., когато първите шест полуфиналисти се завърнат на сцената на „Големите надежди". В полуфиналната фаза на предаването, когато силите са изравнени, а надпреварата - още по-оспорвана, малките таланти ще изпълнят по две песни - една българска и една чуждоезична. Голямата пловдивска надежда Ерика Адамс, която вече два пъти спечели най-висок зрителски вот, ще изненада музикалния продуцент на предаването Дони с негова песен, а стипендиантът на фондация „Димитър Бербатов" - Александър Танев ще ни върне назад в годините, когато „рок енд ролът беше млад". Песни на Лили Иванова, Паша Христова, Кристина Агилера и Бионсе са част от репертоара на талантливите малчугани, които утре вечер ще се борят да продължат по пътя на славата и големия финал на шоуто.

Как ще се представят големите надежди на България в първия полуфинален концерт и кои изпълнения ще грабнат сърцата на публиката и журито, предстои да видим утре, 21 май в „Големите надежди" по Нова.