Пролетта дойде и вече ни обгръща със слънчеви лъчи. Време е и за актуалните тенденции за пролет 2018. Какви са модерните тоалети, цветове, прически, грим и още – разказва ни Наталия от Natali’s Beauty.

Блясък и пак блясък

Пайети в злато, сребро, бронз и всякакви други цветове блещукат по тоалетите за пролет 2018. Струва ви се кичозно? Забравете за предразсъдъците и се потопете в магията на изобилния блясък, точно както диктуват едни от най-големите в модния бранш – от Tom Ford, през Marc Jacobs, Gucci, Dior и Chanel.

Пастелни тонове

Пастелните тонове на лилавото, синьото, розовото, жълтото ще властват и през този сезон. Или както Виктория Бекъм казва: Деликатността е сила! Както по костюмите, така и по сака, поли и рокли.

Убийствена мода: Най-болезнените трикове за красота в историята (СНИМКИ)

Каре

Изглежда, че карето никога няма да отпадне от модните класации. А в зависимост от кройката на дрехата, може да изглежда и изключително женствено.

Пластмаса

Ето и един тренд, който честно казано не бих нарекла най-привлекателният, но това все пак е лично мнение. Според Chanel, Topshop, Calvin Klein и Fendi, пластмасовите дрехи и аксесоари е различни цветове, включително и прозрачни, намират място в дамския гардероб не само през пролетта, ами целогодишно.

грим
ThinkStock/Getty Images

Ярки цветове

Ако не си падате по пастелните тонове, ярките са именно за вас. И тази пролет гардеробът изобилства от наситено жълто, синьо.

Обувките на Пепеляшка

Този сезон е сезонът на бляскавите обувки, тип Пепеляшка. С не много висок ток, за удобство и акцент или пък с ултра високи токчета за елегантност и шик.

Чантите – непрактични като бижу

Може да не побирате в чантичката си едновременно ключ, документи, телефон и несесер с гримове? Няма значение! Важното е тя да е красива, като бижу. Точно такива са модерните чанти за пролет 2018. С инкрустирани камъни и златни елементи, с метални дръжки и малки форми, решени в каре или с много ресни, пух, метал, перли.

Удобни прически

През този ту много топъл и слънчев, ту от време на време доста дъждовен сезон, практичността в прическите е на преден план. Ниски опашки, плитки и разпилени кичури заемат превес.
А ако си падате по по-ексцентричните прически, заложете на цветни спрейове, с които да изрисувате геометрични форми в косата си.

коса
ThinkStock/Getty Images

Гримът през пролетта

Много злато и блясък по скулите ще виждаме тази пролет. Бледите устни отново се прокарват като трендове А ярките цветове по очите са задължителен елемент И още – розови тонове по клепача през деня и драматично изрисувано котешко око вечер.

Вежди като бодлива тел: Бихте ли го направили? (СНИМКИ)

Бижутата – с акцент върху ушите

Най-актуални и модерни този сезон за обеците. Те са обемни, ярки, закачливи, най-често асиметрични и се забелязват от далеч. Метал, камъни, перли и много блясък окичват ушите ни.

И още:

Перфектният грим според зодията (ВИДЕО)

15 модни кошмара, които трябва да останат в миналото (СНИМКИ)

„Голите дънки“, за които всички говорят (СНИМКИ)

Най-абсурдните рокли на наградите Оскар през годините (СНИМКИ)

Най-странните модни тенденции по света (ВИДЕО)

Странните неща, които жените правят за красотата си

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук