Джейсън Стейтъм и Марк Стронг в люта битка за главната роля в Бен-Хур
Джейсън Стейтъм и Марк Стронг в люта битка за главната роля в Бен-Хур / Guliver/Getty Images

Люта битка се очертава между британските екшън звезди Джейсън Стейтъм и Марк Стронг за хонорара от 25 милиона долара, който ще получи изпълнителят на главната роля в планирания римейк на историческия епос "Бен-Хур", пише в. "Дейли стар". Стейтъм и Стронг са двамата фаворити да се превъплътят в образа на Юда Бен-Хур във високобюджетния римейк на "Парамаунт пикчърс" и "Метро Голдуин Майер".

СНИМКИ: Бронетранспортьори на филмовия фестивал в Кан

В оригиналната лента от 1959 година главната роля се изпълнява от легендарния Чарлтън Хестън. Филмът "Бен-Хур", който по онова време с бюджет от 15 милиона долара е най-скъпата продукция, заснемана някога, печели 11 награди Оскар, припомня изданието.

"Отговорниците за кастинга смятат, че Джейсън Стейтъм и Марк Стронг притежават необходимите външност и излъчване, които се търсят за главната роля, както и доказани актьорски качества", казва източник, запознат с проекта.

СНИМКИ: Най-смъртоносните мъже в киното

Сред потенциалните конкуренти на британските екшън звезди за главната роля в римейка на "Бен-Хур" се спрягат ирландският актьор Колин Фаръл, австралийската звезда Ръсел Кроу и холивудската звезда Матю Макконъхи.

46-годишният Джейсън Стейтъм се утвърди сред водещите актьори в киното с ролите си във филмови поредици като "Транспортер" и "Непобедимите". 50-годишният Марк Стронг е познат на зрителите със забележителните си изпълнения в продукции като "Враг номер едно" и "Зеленият фенер".

СНИМКИ: Екшън героите на 80-те и 90-те

Източник: БТА