/ iStock/Getty Images
Хората вероятно смятат, че споделянето на общо легло означава повече интимност, но грешат. Оказва се, че двойките, които спят поотделно, правят повече секс, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от британско проучване.
 
Колко минути продължава добрият секс?

Допитването, осъществено от "Бенсън фор бедс" и посветено на съня и сексуалните практики на британците, е обхванало 1540 души. Изследователите са установили, че 34% от двойките, които спят разделени, по-често се отдават на интимни страсти, отколкото докато са споделяли общо легло.

ThinkStock/Getty Images

На каква възраст качеството на сексуалния живот е на топ ниво?

16% от участниците в анкетата отбелязват, че промяната в начина им на спане се е отразила благоприятно върху сексуалния им живот, тъй като по-често се разгорещяват на различни места в дома.

Ефикасно средство срещу безсъние: Правете секс вечер

Близо 40% от анкетираните казват, че връзката им се е подобрила, откакто спят в отделни легла. Допитването показва, че две пети от двойките понякога си лягат разделени. Сред най-честите причини партньорите да не споделят общо легло са хъркането, въртенето, различното време за лягане и ставане.

ThinkStock/Getty Images

Проучването разкрива още, че една четвърт от двойките правят по-малко секс, откакто спят поотделно. 36% от участниците в допитването споделят, че не биха се преместили на друго легло, защото половинката ще им липсва. Приблизително същият процент анкетирани смятат, че спането в различни легла може да навреди на връзката им.
БТА