Духът на 70-те в колекцията на Гучи
Духът на 70-те в колекцията на Гучи / www.sxc.hu

Гучи оповести "раждането на нов денди, който обича да съблазнява със своята традиционност и увереност в себе си" с ревюто си в рамките на Седмицата на модата в Милано, съобщава АФП.

Палитрата е есенна (синьо, петрол, лилаво), а материите са естествени, чувствени и луксозни - щраусова кожа, кашмир.

"Изследвах кодовете на Гучи и вложих отново елементи от ДНК-то на 70-те години и духа на мъжките модни икони", заяви стилистката на модната къща Фрида Джанини. За вечерта Гучи препоръчва сако от черно кадифе и лачени обувки.

Донатела Версаче е в рок настроение - черно (понякога примесено със сиво), кожа, но също и електриково синьо, червено, лилаво и розово. Раменете са импозантни, саката са удължени. Пуловерите са с геометрични релефни мотиви, създавайки 3D ефект (каквото е и името на колекцията). Обувките са остри.

Във втората колекция на Долче и Габана властва духът на попа - бонбонено розово, ментово зелено, цитронено жълто, допълва БГНЕС. Панталоните са много тесни на прасците, но малко по-свободни на бедрата. Марката залага и много на кожата независимо дали става дума за палто в стил гангстерски рап или за блузон с качулка. За вечерта Долчe и Габана предлагат риза с кратко, но ясно послание: "Love me tonight!".

В последния ден от ревютата в Милано дефилират моделите на Джорджо Армани, DSquared2 и Нийл Барет.