Винаги ще има хора, които ще искат определени наркотици, и хора, които правят всичко възможно да им доставят тези наркотици. Това е причината да се родят доста луди методи за контрабанда.

Вижте някои от най-лудите начини, по които хората са опитвали да пренасят наркотици:

Измислени рок групи за пренасяне на канабис

През 70-те години на миналия век контрабандистът Хауърд Маркс или г-н Ница транспортира около 30 тона марихуана по света. Този гений на Оксфордската ядрена физика използва високоговорителите и другото оборудване на измислени рок банди и ги пълни с огромни количества канабис. И канабисът поема на световни турнета.

Подводница за кокаин

През 2010 г. в Еквадор е открита малка дизелова подводница, която е била използвана за транспортиране на до 10 тона кокаин наведнъж.

Хероин, прикрит като близалки

Агенция за борба с наркотиците заловила в Ню Йорк близалки с опасен бонус – хероин. Служителите се усъмнили, защото близалките били лошо опаковани. Преди това била задържана подобна пратка с кокаин.

Жена от Несебър напълни чушки с наркотици

Мебели с марихуана

През 2005 г. в работилница на източното крайбрежие на Англия, контрабандисти натъпкват 5 тона марихуана в различни мебели – легла, дивани, кресла. После се опитали да изнесат мебелите с кораб, но били заловени на пристанището.

Синтетичните канабиноиди - най-новите наркотици в България

Кокаин в малки винтове

Малките вложения могат да доведат до големи печалби. Така поне се е надявал един перуанец, който летял от Буенос Айрес до Южна Африка. За негово съжаление аржентинските власти откриват 20 килограма кокаин, скрит в малките винтове, които той пренасял.

Кокаинови ковчези

Ако сте гледали филма "Американски гангстер", знаете за какво става въпрос. Хероиновия дилър Франк Лукас действа през 60-те и 70-те години на миналия век и внася нелегално наркотици, скрити в палетите под ковчезите на мъртвите американски войници.

Разкриха тунел за пренасяне на наркотици от Мексико към Калифорния

Райско авокадо

Кой ще вземе да се усъмни в нещо толкова здравословно и зелено, като авокадото? Но се усъмнили и заловили партида със съмнителни здравословни качества – всяко авокадо било пълно с кокаин.

Кокаинов чипс

Хитреци успели да направят чипс от пресован кокаин и да го сложат в оригиналните опаковки. Кокаинов чипс с 88% чистота – внасян напълно легално, докато не били разкрити.

Перфектните тунели за превозване на наркотици

От 90-те години насам са открити над 100 тунела, много от които започват от района на Тихуана, Мексико и водят до Сан Диего, Калифорния. Тези тунели не само помагат на контрабандистите да превозват наркотици през границата, но и хора, пари и оръжия.